Biblioteket

bokstabel

Grorud skoles bibliotek, eller mediateket som det vanligvis kalles, er i den gamle A-bygningen der det var gymsal tidligere. Mona Fjellstad er hovedansvarlig for mediateket. Interiøret er holdt i fargene rødt og grått. Det er også utsmykningen på veggene, som er laget av lærer Vivi Øverland.

I det store mediateket vårt har vi et lite amfi der elevene kan samles til bokprat eller høytlesing. Her kan de også se film eller sitte å lese bøker, men noen velger heller sofakroken når de skal lese.

Elevene på alle trinn er ivrige brukere av mediateket som er åpent for utlån hver dag. Vi ønsker å bruke biblioteket aktivt for å stimulere til lesing og øke elevenes lesekompetanse og leseglede. I mediateket kan elevene låne bøker, sitte å lese eller spille spill. De kan også jobbe med tema- og prosjektarbeider og finne fagstoff i bøker eller på nettet.

Boksamlingen vår består av ca. 6000 bøker (fagbøker, skjønnlitteratur og billedbøker). Vi har også lydbøker og dvd-er. I mediateket har skolen også en spesiell samling lokalhistorisk stoff. Anne Finhammer som var lærer ved skolen i mange år, har skrevet og samlet det meste av dette. Hun har også samlet avisutklipp fra Akers avis som har tilknytning til Grorud skole.

Hvert år kjøpes det inn mange nye bøker. Når det kommer til skolen, inviteres 6. og 7. trinn til bokutstilling og orientering om bøkene på personalrommet. Dette året vil vi satse spesielt på innkjøp av engelske bøker og bøker knyttet til leseopplæringen.